perjantai 28. joulukuuta 2018

tuleva elokuvavuosi 2019

2018 lähenee loppuaan ja on aika kääntää katseet kohti tulevaa. 2019 näyttääkin elokuvatarjonnaltaan todella mielenkiintoiselta vuodelta, ja jouluahjaksi saadut elokuvaliput tulevat varmasti käyttöön!

tammikuu & helmikuu

Vuoden alku on melko hiljaista aikaa suurten elokuvien kohdalla ja lähinnä viime vuoden lopussa ilmestyneitä elokuvia pyörii teattereissa. Tammikuussa ilmestyy kuitenkin ensi-iltansa saava DreamWorksin Näin koulutat lohikäärmeesi 3 (How To Train Your Dragon: The Hidden World). Elokuva tulee olemaan trilogian viimeinen. Olen katsonut aiemmat kaksi elokuvaa ja kolmaskin tulee ehkä katsottua elokuvateatterissa, koska pikkuveljeni on sarjan fani. Itse pidin ensimmäisestä osasta kovasti, mutta toinen osa ei säväyttänyt samalla tavalla. Trailerin perusteella lohikäärme Hampaaton saa elokuvassa tyttöystävän, mikä on jo melko nähty juonikuvio. En oikeastaan odota elokuvalta kovin paljoa, mutta minua kiinnostaa silti tietää, kuinka kaikki päättyy, sillä trilogian ensimmäinen osa oli suosikkielokuviani ala-asteella.

Helmikuussa ensi-iltansa saa Lego elokuva 2 (The LEGO Movie 2: The Second Part), josta minun on vaikea sanoa oikeastaan mitään, koska en ole katsonut yhtäkään Lego-elokuvaa. Trailerin perusteella luvassa on kuitenkin hyvän mielen viihdettä muiden Lego-elokuvien tapaan. Pitäisi ehdottomasti saada katsottua jokin Lego-elokuva, sillä ne ovat saaneet ihan hyviä arvosteluja ja vaikuttavat itse asiassa mukavan kevyeltä viihteeltä vaikkapa viikonlopulle.

 


maaliskuu & huhtikuu

Maaliskuussa päästään Marvel-elokuvien makuun, kun Suomessa ensi-iltansa saa MCU:n uuden naissupersankarin esittelevä Captain Marvel. Tätä elokuvaa odotan innolla, vaikken tiedä ollenkaan mitä odottaa. Plussaa tulee kuitenkin jo siitä, että vihdoin Marvelilta saadaan supersankarielokuva, jonka pääroolissa on nainen! Vaikka esimerkiksi Avengers-ryhmään kuuluu voimakkaita naishahmoja (Black Widow, Scarlett Witch), ei heistäkään kummallakaan ole omaa sooloelokuvaa. Elokuvan traileri ei kerro elokuvasta paljoa, mutta antaa kuitenkin päähenkilöstään kiinnostavan kuvan. 

Maaliskuussa teattereihin saapuu myös Disneyn uudistettu versio 1941 vuoden klassikkoelokuvasta Dumbo. Dumbo oli yksi lapsuuteni lempielokuvia ja se on minulle edelleen tärkeä elokuva. Olenkin melko skeptinen uutta versiota kohtaan, sillä alkuperäinen tarina on minulle se ainoa oikea. Trailerin perusteella elokuva vaikuttaa kuitenkin yllättävän hyvältä ja onhan uudistettu pikku-elefantti edelleen todella suloinen. Trailerissa ihmiset ovat kuitenkin suuressa roolissa, kun alkuperäisessä elokuvassa heillä ei ollut tarinan kannalta juurikaan merkitystä. Elokuvan ohjaajana toimii Tim Burton (Saksikäsi Edward, Liisa Ihmemaassa 2010) jonka ohjauksista olen pitänyt. Dumbon ilmestymistä odotan lopulta ihan mielenkiinnolla ja luultavasti lapsuuden suosikkielokuvani uusi versio täytyykin nähdä isolta ruudulta.

Huhtikuussa ilmestyy Suomen teattereihin Avengers-elokuvasarjan massiivinen 4. osa. Elokuvan traileri julkaistiin joulukuun alkupuolella ja jo sitä ennen elokuvasta on esitetty vaikka mitä teorioita ja fanit ovat arvuutelleet sen nimeä. Nimeksi julkistettiin lopulta Avengers: Endgame. Traileri on hyvä: Se herättää mielenkiinnon, mutta ei lopulta paljasta mitään. Elokuva on hyvin suuri projekti ja se on varmasti vaikea pitää kasassa. Infinity war onnistui pitämään paketin kasassa yllättävän hyvin, mutta onnistuuko Endgame? Joka tapauksessa palan halusta tietää kuinka taistelu lopulta päättyy! Tulen olemaan todella innoissani, kun pääsen katsomaan tämän elokuvateatterin penkiltä!




toukokuu & kesäkuu

Toukokuussa ensi-iltaan tuleekin ensimmäinen näytelty Pokémon-elokuva. Mitähän mieltä tästä nyt sitten olisi... Pokémon: Detective Pikachu perustuu löyhästi samannimiseen videopeliin. Elokuvassa Pikachu puhuu ja äänenä kuullaan Ryan Reynolds. Itse olen tottunut Pikachun perinteiseen pikapika-ääntelyyn ja tuntuu oudolta kuulla trailerissakin kuuluva miehen äänellä puhuva etsivä-Pikachu. Uusi, realistisemman näköinen Pikachukin on kuitenkin ulkonäöllisesti oikein suloinen ilmestys. Elokuva vaikuttaa melko kaukaiselta enkä mene tätä luultavasti ainakaan elokuvateatteriin katsomaan, mutta minua kiinnostaa kuitenkin lukea arvosteluja elokuvasta ja nähdä, kuinka se lopulta tulee menestymään.

24.5. Disneylta tulee vuoden toinen Disney-klassikkoon perustuva uusintaversio, Aladdin. Visuaalisesti ainakin Ihmeiden onkalo näyttää mielenkiintoiselta trailerin perusteella ja elokuvassa on potentiaalia näyteltynä elokuvana, mutta silti live action-versioista tuntuu puuttuvan jotakin. Disney-klassikoissa piirtotyyli on iso osa elokuvakokemusta ja se tuo hahmoihin mielikuvitusta, joka tuntuu näissä näytellyissä elokuvissa osittain katoavan. Suhtaudun siis melko varauksella Disneyn remake-elokuviin, sillä niistä suurin osa tuntuu olleen melko nopeasti unohdettavia. (Tuhkimo, Kaunotar ja Hirviö)
Aladdinina tullaan tällä kertaa näkemään Mena Massoud, Jasminena Naomi Scott ja Henkenä Will Smith. Erityisesti uusi versio Hengestä kiinnostaa. Rakastan musikaaleja ja piirretyn Aladdinin laulut ova ihania, joten odotan myös elokuvan laulujen kuulemista.

Illumination Entertainmentin vuonna 2016 julkaistu Lemmikkien salainen elämä menestyi teattereissa hyvin, joten tottahan toki elokuva tarvitsee jatko-osan... 7.6. Yhdysvalloissa ensi-iltansa saa siis Lemmikkien salainen elämä 2. Ensimmäinen osa oli ihan hauska yhden kerran katselukokemus, mutta sen enempää ei sitä tullut enää katsottua. Elokuvan yksi suurimmista miinuspuolista oli se, että elokuvan parhaat palat esiteltiin trailerissa.  Jatko-osa vaikuttaa traileriensa perusteella melkoiselta kohellukselta ja samanlaiselta kuin ensimmäinen osa, enkä siis tämän elokuvan takia taida raahautua elokuvateatteriin.

Kesäkuussa elokuvateatteriin saapuu Pixarilta tuttuja hahmoja Toy Story 4:n mukana. Toy Story 3 onnstui mainiosti ja sai hyvää palautetta myös kriitikoilta, joten 4. osalla on suuret paineet onnistumisen suhteen. Myös muut elokuvasarjan osat ovat olleet onnistuneita. Pidän Toy Story-elokuvien hahmoista ja olen seurannut ryhmän matkaa jo kauan, mutta minua myös pelottaa, ettei 4. osa enää yllä aiempien tasolle. Toivon kuitenkin, että tuttu meno jatkuu ja Toy Story 4 olisi tunteellinen, vanhoja hahmoja syventävä elokuva.






heinäkuu & elokuu

Heinäkuussa yksi suosikki Marvel-elokuvistani saa jatkoa. Spider-Man: Homecoming on esiintynyt useaan otteeseen "tämän hetken suosikit"-listallani ja se onkin yksi lempielokuvistani. Spider-Man: Far From Home kuuluu siis ehdottomiin elokuvateatterikäynteihini. Spider-Man: Far From Homen traileria ei ole vielä julkaistu, mutta odotan sitä kuin kuuta nousevaa. Heinäkuu tule jo!

Heinäkuu on elokuvien suhteen kiinnostava kuukausi, sillä tulloin ilmestyy suosikki Marvel-sankarini elokuvan lisäksi Leijonakuninkaan uusi versio. Kuullessani Leijonakuninkaan uusintaversiosta ensimmäinen ajatus oli lähinnä kauhu ja turhautuneisuus. Eihän Disneyn suurinta klassikkoa voi tehdä uudelleen! Traileri kuitenkin näyttää oikeasti hienolta ja alun auringonnousu-kohtauksessa tulee välittömästi kylmät väreet. Elokuvan ohjaajana toimii Jon Favreau, jonka tuotannosta pidän erityisesti 2016 vuoden Viidakkokirjasta sekä Iron man-elokuvista. Saa nähdä kuinka tämä tulee onnistumaan, mutta tätä uusintaversiota kohtaan odotukseni ovat korkeimmalla.





syyskuu & lokakuu

Syyskuussa Suomi saa näkyvyyttä maailmalla, kun Rovion menestyspeliin perustunut Angry Birds-elokuva saa jatko-osan. En pitänyt Angry Birds-elokuvasta, sillä se tuntui liialta koheltamiselta eikä elokuvan huumori uponnut. Elokuva menestyi kuitenkin hyvin erityisesti Yhdysvalloissa ja aina on mukava saada pienestä maastamme kotoisin oleville hahmoille näkyvyyttä ulkomailta.

Lokakuussa ei ilmesty yhtäkään minua suoranaisesti kiinnostavaa elokuvaa, mutta luultavasti huomiota tulee herättämään Batmanin arkkivihollisesta Jokerista kertova DC Comicsin elokuva Joker. Elokuva kertoo nimensä mukaisesti yhden maailman tunnetuimman sarjakuvapahiksen tarinan. Omat odotukseni Jokeria kohtaan eivät ole korkealla varsinkaan heikon Suicide Squadin jälkeen, mutta minua kiinnostaa lukea tästäkin elokuvasta myöhemmin arvosteluja. Jokeri itsessään on myös kieltämättä mahtava hahmo, mutta en tiedä pystyykö se kantamaan omaa sooloelokuvaansa. Uudessa elokuvassa Jokeria näyttelee Joaquin Phoenix.




marraskuu & joulukuu

Loppuvuoden elokuvista on vielä melko vähän tietoa. Marraskuussa elokuviin saapuu Disneyn jättimenestyksen Frozen - huurteinen seikkailu jatko-osa. Frozen 2:sta on vielä hyvin vähän tietoa. Elokuva on Disneylle varma tapa saada tuloja, sillä Frozen-huumasta ei tule loppua. Toivon kuitenkin, että jatko-osan juoneen ja lauluihin on maltettu panostaa yhtä paljon kuin ensimmäisen, eikä sitä ole tehty täydestä rahastuksesta. Elokuvan ohjaaja ja pääosien näyttelijät pysyvät kuitenkin samoina, joka on positiivista.

Joulukuussa ensi-iltansa saa Tähtien sota: episodi IX. Elokuva tulee olemaan Skywalker-saagan yhdeksäs ja viimeinen osa. Olen huono katsomaan Tähtien sota-elokuvia, sillä en ole niiden seuraamisessa kovinkaan aktiivinen. En ole varmaan vieläkään katsonut kaikkia elokuvasarjan elokuvia ja olen välillä aivan pihalla hahmojen kanssa. Tähtien sota-elokuvista on silti muodostunut minulle ja ystävälleni perinne ja luultavasti tämäkin päätösosa tulee katsottua.





 2019 vaikuttaa elokuvien suhteen todella kiinnostavalta vuodelta! Eniten odotan itse Avengers: Endgamea, Spider-Man: Far From Homea sekä Leijonakuningasta. 

Mitä elokuvaa sinä odotat eniten ensi vuodelta?




2 kommenttia:

  1. Ensi vuodesta on tulossa ihan huippu vuosi Disney-elokuvien suhteen! Itse odotan eniten Frozen 2:sta (joka kyllä varmaan ilmestyy Suomessa vasta vuoden 2020 puolella vanhojen merkkien mukaan...), Star Wars Episode IX:ää ja Avengersien Endgamea. Odotan myös alkuvuodesta Suomessa julkaistavaa Räyhä-Ralf 2:sta.

    Ihanaa uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi vuosi on kieltämättä elokuvien suhteen todella kiinnostava! Saa tosiaan nähdä milloin Suomen valkokankaille saadaan noita vuoden lopussa ilmestyviä elokuvia. Oikein hyvää nyt jo alkanutta vuotta myös sinne!

      Poista

Parannettavaa, kehuttavaa, kysyttävää? Asialliset kommentit parantavat aina päivää!