lauantai 28. joulukuuta 2019

tuleva elokuvavuosi 2020

Kirjoitin viime vuonna postauksen, jossa listasin eniten itselläni ajatuksia nostattavia elokuvia tulevalle vuodelle. Postausta oli hauska kirjoittaa ja myös taustatyö oli mielenkiintoista. Ajattelinkin tehdä tästä jonkin tason perinteen blogini puolelle. Viime vuoden postaukset pääset lukemaan tästä. 

Nyt on kuitenkin aika kääntää katseet kohti ensi vuotta, jonka elokuvatarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin! Itse painotan kuitenkin jälleen animaatioita ja supersankarielokuvia, koska ne ovat omia suosikkigenrejäni.

alkuvuosi/talvi

Vuoden alussa teattereissa pyörii vielä vahvasti viime vuoden lopulla ilmestyneitä elokuvia. Omiin alkuvuoden teatterikäynteihin lukeutuukin esimerkiksi Tähtien sota-saagan viimeinen osa, Star Wars:The Rise of Skywalker, jonka menen katsomaan ystäväni kanssa. Itse en ole Star Wars-elokuvien suurin fani enkä ymmärrä niistä kaikkea, mutta haluan mielenkiinnosta nähdä, kuinka kaikki tulee päättymään. Lisäksi tietysti joulupäivänä ensi-iltansa saanut Frozen 2 pyörii elokuvateattereissa, mutta itse pääsen katsomaan sen jo tämän vuoden puolella! Odotankin sen näkemistä kuin kuuta nousevaa...

Helmikuun alussa, 7.2.2020 ensi-iltansa saa DC Comicsin varsin mielenkiintoinen uutuuselokuva. Birds of Prey on naissupersankareihin keskittyvä spin-off-elokuva vuoden 2016 mielipiteitä jakaneelle Suicide Squadille. Elokuvassa suuressa roolissa tuleekin olemaan Margot Robbien näyttelemä Harley Quinn. Kriitikoilta tyrmäyksen saaneen Suicide Squadin jälkeen Birds of Prey aiheuttaa jonkin verran epäilyä, mutta pidän sen ideasta ja odotan mielenkiinnolla, millaisen vastaanoton se tulee saamaan. Harley Quinn on kuitenkin hahmona mielenkiintoinen, ja supersankariryhmittymät ovat viime aikoina olleet suosittuja. Nähtäväksi jää, miten elokuva saadaan pysymään selkeänä ja kuinka eri hahmot on kirjoitettu.




kevät

6.3.2020 Pixarin animaatioelokuva Onward (suom. Eteenpäin) saapuu valkokankaille. Elokuva on yksi eniten odottamiani elokuvia ensi vuodelle, sillä Pixar ei yksinkertaisesti ole koskaan pettänyt laatutasollaan, ja elokuva vaikuttaa trailerin perusteella hyvin mielenkiintoiselta. Trailerin perusteella kyseessä on kahdesta veljeksestä ja heidän seikkailustaan kertova elokuva, josta ei fantasiaa puutu. Päähenkilöiden ääninäyttelijöinä elokuvassa kuullaan mm. Marvel-elokuvista tutut Tom Holland ja Chris Pratt, joiden yhteistyötä odotan innolla.

Maaliskuun lopulla, 27.3.2020 Disneylta saapuu jälleen uusi re-make elokuva vanhasta piirrosklassikosta. Tällä kertaa live action-versioksi on muutettu vuoden 1998 Mulan. Kuten olen aiemmin blogissa maininnut, en itse suhtaudu suopeimmin Disneyn uuteen ideaan uudelleenkäyttää ideoitaan vanhoista klassikoistaan. Olen kuitenkin myös kiinnostunut uuden Mulanin suhteen. Traileri on jälleen näyttävä, mutta klassikon taianomaisuutta elokuvassa tuskin saadaan kokea. Fanien keskuudessa keskustelua on herättänyt vitsiniekkana toimineen Mushu-lohikäärmeen puuttuminen trailerista. Itseäni hahmon puuttuminen ei kuitenkaan haittaisi, sillä uusi versio luultavasti halutaankin tehdä vakavammassa mielessä. Mulania näyttelee uudessa elokuvassa itselleni täysin vieras Liu Yifei. Hän vaikuttaa kuitenkin hyvin lupaavalta Mulanina, ja odotan mielenkiinnolla, kuinka hän suoriutuu roolistaan.





kesä

Toukokuun alussa, 1.5.2020 Marvel Studiosilta saapuu teattereihin tuttuun hahmoon keskittyvä elokuva, Black Widow. Hahmo on esiintynyt monissa Marvelin aiemmissa elokuvissa ja kuului myös Avengers-ryhmän alkuperäisiin jäseniin. Black Widow/Natasha Romanoff saa kuitenkin sooloelokuvansa vasta nyt, vaikkakin elokuvan tapahtumat sijoittuvat monia vuosia taaksepäin. On kuitenkin kiinnostavaa nähdä, millainen tarina on huippuagentin takana. Black Widow ei ole minulle se kaikkein odotetuin supersankarielokuva ensi vuodelle, mutta aion kuitenkin sen jossain vaiheessa katsoa. Toivon elokuvan tarjoavan kunnon agenttiviihdettä ja jännitystä, sekäjonkin verran syvällisyyttä.

2020 tarjoaa runsaasti naissupersankareita. Jo kolmas naissupersankariin keskittyvä elokuva vuodelle on DC Comicsin jatko-osa hyvin menestyneelle 2017 julkaistulle Wonder Womanille. Wonder Woman 1984 saa ensi-iltansa 5.6.2020. Itse pidin ensimmäisestä Wonder Womanista, ja kävin katsomassa sen kaveriporukalla. En kuitenkaan osaa yhtään miettiä, mistä jatko-osa tulee kertomaan.

19.6.2020 Pixarilta tulee vuoden toinen animaatioelokuva, Soul. En tiedä ollenkaan mitä ajatella kyseisestä elokuvasta etukäteen. Jotenkin unohdin kokonaan, että sekin oli tulossa, kun olen niin innoissani Onwardista. Elokuvan päähenkilö on ilmeisesti jazz-muusikko, joka putoaa kaivoon ja... sitten hänelle tapahtuu jotakin kummallista trailerista päätellen. Soulin animointi tuo itseleni mieleen vahvasti Inside Outin. Trailerin perusteella elokuva ei innosta juurikaan, mutta toisaalta tulossa voi olla mitä vain, sillä Pixarin elokuvat ovat olleet lähes poikkeuksetta viihdyttäviä ja hyviä. Lisäksi kiinnostusta lisää se, että elokuvan ohjaaja, Pete Docter kertoo elokuvan pohtivan esimerkiksi syitä sille, miksi ja mitä varten olemme täällä ja mistä tulemme. Kyseessä saattaakin siis olla syvällisempääkin settiä, joka olisi hyvin toivottavaa!




syksy

Syksyltä en löytänyt itselleni juuri mitään kiinnostavaa, sillä se on usein kauhuelokuviin painottuvaa aikaa. Myöskään loppukesä ei tarjoa juurikaan uutta katsottavaa. Elokuviin saapuu 3.7.2020 Minions 2. Pidin keltaisten olioiden koheltamisesta sivuroolissa erityisesti ensimmäisessä Universal studiosin Itse ilkimys-elokuvassa, mutta päähenkilöiksi komediahahmot eivät yksinkertaisesti sovi. Lisäksi 10.7.2020 ilmestyvä Ghostbusters re-boot (Ghostbusters: Afterlife) tulee varmasti herättämään keskustelua erityisesti alkuperäisten elokuvien fanien keskuudessa...




loppuvuosi/talvi

6.11.2020 Marvel Studios julkaisee vuoden toisen elokuvansa, Eternals. Elokuva tulee esittelemään katsojille uuden yliluonnollisia kykyjä omaavan supersankarijoukon. Näyttelijäkaartista itselleni tuttuja ovat mm. Pahatar-live actionissa pääroolissa esiintynyt Angelina Jolie sekä Game of Thronesista tutut Richard Madden ja Kitt Harrington. Elokuvaa odotan innolla, sillä sankariryhmät ovat tyypillisesti olleet mukavia seurattavia, ja on kiinnostavaa saada MCU:hun uusia hahmoja. En kuitenkaan tiedä lainkaan mitä odottaa elokuvan juonelta, sillä elokuvasta ei vielä löydy paljoa tietoa.




Kiinnostavia tulokkaita siis jälleen luvassa! Itse odotan ensi vuoden elokuvista eniten Onwardia.


Mitä elokuvia sinä odotat eniten ensi vuodelta?



4 kommenttia:

  1. Ihan niin upea elokuvavuosi ei ole tulossa kuin mitä vuosi 2019 oli, mutta kyllä tänäkin vuonna mielenkiintoisen kuuloisia elokuvia ilmestyy! Itse odotan eniten Pixarin originaaleja uutuuksia, Soulia ja Onwardia. Jostain syystä Soul vetoaa ainakin näin etukäteen minuun enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, 2019 oli erittäin kiinnostava. 2020 tuntuu vähän väliin putoajalta, kun 2021 vuodelle taas on jo nyt ehditty julkistaa useita suuria projekteja. Pixarit kuuluvat ehdottomasti alkaneen vuoden huippukohtiin! Erittäin jännittävää nähdä, mitä nuo kaksi uutta elokuvaa tuovat tullessaan...

      Poista
  2. Uusi Mulan elokuva vaikuttaa kyllä hyvin mielenkiintoiselta, mutta samalla myös odotan pahinta. Disneyn remaket ovat välillä vähän niin ja näin. Itse odotan aivan isolla innolla Makoto Shinkain uutta animeleffaa, Weathering with you, jonka ensi-ilta Suomessa on 13.3. Shinkain edellinen tuotos Your name on ehdottomasti yksi suosikki elokuvistani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulan jää tosiaan nähtäväksi. Itse olen hieman pessimistinen, mutta yllättihän esimerkiksi 2016 julkaistu Viidakkokirja-re-make positiivisesti, joten eihän sitä tiedä. En seuraa anime-elokuvien maailmaa yhtä tarkasti kuin muita, enkä tiedäkään mitä siltä saralta on tulossa. Itsekin kävin kuitenkin katsomassa Your namen, ja se oli ihana! Jos Weathering with you saa yhtä hyvän vastaanoton, voisin hyvin käydä katsomassa myös sen!

      Poista

Parannettavaa, kehuttavaa, kysyttävää? Asialliset kommentit parantavat aina päivää!