perjantai 15. maaliskuuta 2019

arvostelussa: Captain Marvel (2019)



Eri hahmoiksi muuntautuvia skrulleja vastaan taisteleva kree-soturi Vers päätyy Maa-planeetalle. Maassa hän alkaa selvittää menneisyyttään ja sitä, kuka oikeasti on. Sankari tutustuu pian S.H.I.E.L.D-agentti Nick Furyyn ja saa tämän seurakseen seikkailuun.

***

Marvelin elokuvavuosi 2019 vaikuttaa todella lupaavalta. Vuoden ensimmäisenä MCU-elokuvana nähdään Marvelin ensimmäinen naissupersankarille omistettu sooloelokuva, Captain Marvel. Tuntui mahtavalta nähdä pitkästä aikaa Marvelin logo isolta näytöltä. Erityisen hienon asiasta teki tietysti se, että intro oli osoitettu kauniisti viime vuoden lopulla menehtyneen monien Marvelin sarjakuvien luojan, Stan Leen muistolle.
Captain Marvel on ehtinyt saada fanien keskuudessa jo runsaasti draamaa ja vihaa aikaan pääroolia näyttelevän Brie Larsonin kommenttien vuoksi. Mielestäni on kuitenkin typerää haukkua elokuvaa lyttyyn näyttelijän kommenttien takia, sillä nämä asiat eivät yksinkertaisesti kuulu yhteen. Kommentteihin en ota kantaa, mutta mielestäni olisi syytä muistaa, että Captain Marvel ja Brie Larson ovat oikeastaan kaksi eri henkilöä.
Vaikka olin melko innoissani Marvelin uudesta naissupersankarista, ei minulla ollut itse elokuvasta erityisen suuria odotuksia. Onnistuin kuitenkin lopulta katsomaan sen melko avoimin mielin. Olin myös onnistunut säästämään itseni kokonaan spoilereilta, vaikka Instagramini on täynnä Marvel-postauksia.

Elokuvan päähenkilö on tietysti Captain Marvel alias Vers. Vers on itsevarma ja monipuolinen hahmo. Päällisin puolin hänestä tulee melko vakava kuva, mutta hahmolla on selvästi myöskin huumorintajuinen puoli. Versin voimien kehittymistä ja menneisyyden selkeytymistä on kiinnostavaa seurata läpi elokuvan, ja yleisesti pidän hahmosta todella paljon. Versiä näyttelee elokuvassa jo aiemmin mainitsemani Brie Larson, joka sopii rooliin mainiosti ja näyttelee taitavasti läpi elokuvan.


Päädyttyään Maahan Vers tutustuu pian S.H.I.E.L.D-agentti Nick Furyyn. Elokuva sijoittuu 90-luvulle, joten elokuvassa nähdään nuorempi versio Furystä. Fury on tuttuun tapaan pidettävä ja kiinnostava hahmo ja saa elokuvassa runsaasti ruutuaikaa, joka on mukava lisä. Lisäksi elokuva antaa erittäin kiinnostavasti pohjaa Avengers-ryhmän syntymiselle. Furya näyttelee erinomaisesti Samuel L. Jackson.
Lisäksi hahmoista täytyy tietenkin mainita mahtava Goose-kissa, joka onnistui tarjoamaan yleisölle monia aidosti hauskoja hetkiä. Elokuvassa paljon ruutuaikaa saavat myös kummalliset skrull-oliot, hahmot Versin menneisyydestä sekä Versin kanssa skrulleja vastaan taistelevat kree-soturit.



Captain Marvelista löytyy mukavan paljon toimivaa huumoria, mutta elokuva onnistuu silti olemaan yleisilmeeltään melko vakava. Hauskimmat kohtaukset syntyvät Goosen touhuiluista sekä Versin ja Furyn käymistä keskusteluista. Lisäksi elokuva tarjoaa joitakin vakavamielisempiä kohtauksia, mutta ei kuitenkaan onnistu koskettamaan sen enempää. Myöskään juonenkäänteet eivät ole erityisen yllättäviä. Toimintaa Captain Marveista löytyy, mutta se ei silti tunnu yhtä jännittävältä kuin useat muut Marvelin elokuvat. Elokuva jää loppujen lopuksi kevyeksi supersankarihömpäksi, joka tarjoaa hyvän elokuvaseikkailun perjantain kunniaksi, mutta ei jää juonellisesti mieleen. Kiinnostavinta elokuvassa olivat viittaukset Avergers-ryhmään, sekä päähenkilöön Versiin tutustuminen. Elokuvan katsoo mieluusti kerran ja mielenkiinto kestää läpi elokuvan, mutta se hukkuu nopeasti muiden supersankarielokuvien joukkoon. Jään kuitenkin elokuvan jälkeen odottamaan innolla Captain Marvelin näkemistä Marvelin myöhemmässä tuotannossa. Hahmolla on kiinnostava persoonallisuus ja sankarina hän omaa hyvin suuret voimat.



Captain Marvel on toimivaa supersankariviihdettä, mutta ei jää elokuvana erityisemmin mieleen. Elokuvan päähenkilö Vers on onnistunut ja kiinnostava hahmo ja myös Nick Fury on mainio. Elokuva onnistuu esittelemään MCU:n uuden jäsenen ja näyttämään mielenkiintoisia puolia myös Furyn aiemmista vaiheista. Lisäksi elokuvan lopputekstien jälkeen nähdään kaksi lisäkohtausta, joista toinen pohjustaa erityisen kiinnostavasti huhtikuussa ilmestyvää jättileffaa, Avengers: Endgamea. Odotan innolla Captain Marvelin näkemistä Avengers-ryhmän rinnalla, tulisipa kesä pian!

Captain Marvel ei todellakaan ole huono elokuva. Se on supersankarielokuvien ystäville perusvarmaa viihdettä ja voin suositella sitä erittäin lämpimästi kaikille Marvel-faneille. Olisin kaivannut enemmän jännitystä ja yllättävämpää juonta, mutta parasta elokuvassa ovat sen pääkaksikko Vers ja Fury.

3/5

postauksen kuvat osoitteesta https://marvelstudiosnews.com/2018/09/19/over-90-hd-screencaps-from-the-captain-marvel-trailer/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parannettavaa, kehuttavaa, kysyttävää? Asialliset kommentit parantavat aina päivää!