maanantai 2. heinäkuuta 2018

Lapsuuden lempielokuvat

Olen jo pitkään halunnut tehdä blogiin jonkun hieman erikoisemman postauksen perus elokuva-arvostelujen vaihteluksi. Ajattelinkin tällä kertaa vähän muistella omia lapsuuteni suosikkielokuvia.

Kuvahaun tulos haulle dumbo poster


Dumbo

Ensimmäisenä listalta löytyy Disneyn ihana Dumbo! Elokuva kertoo siis lyhyesti sanottuna sirkukseen syntyvästä norsun poikasesta, jolle kasvaa todella suuret korvat. Dumboa pilkataan erikoisten korvien vuoksi ja hänet otetaan mukaan pelle-esityksiin hauskuuttamaan yleisöä kömpelyydellään ja omituisilla korvillaan. Dumbon kaveriksi kuitenkin tulee Timotei-niminen hiiri, joka haluaa näyttää muille mihin hänen ystävästään oikeasti on. 
Osasyy miksi pidin Dumbosta oli tietysti suloinen päähenkilö. Onhan norsunpoikanen aivan ihana. Ehkä Dumbossa oli myös jotakin samaistuttavaa, sillä hän vaikuttaa todella ujolta, eikä taida puhua elokuvassa ollenkaan. Olen myöskin itse ollut pienestä lähtien ujo ja hiljainen, mutta se on onneksi alkanut iän myötä pienentyä. Minulla oli lapsena myös Disneylandista ostettu Dombo-pehmolelu, joka kuului lempileluihini. En ole katsonut Dumboa ehkäpä jopa kymmeneen vuoteen, sillä elokuva oli meillä VHS-kasetilla ja, noh, meidän vhs-soittimemme on irtisanoutunut aikoja sitten.

Kuvahaun tulos haulle fox and the hound

Topi ja Tessu


En oikeasti tiedä, miksi pidin lapsena melko synkistä elokuvista. Dumbo on mielestäni jo melko surullinen tunnelmaltaan, mutta Topi ja Tessu on ehkä surullisin Disney-elokuva minkä tiedän. Elokuva kertoo siis maatilalla asustavasta ketunpoikasesta Topista ja tämän naapurissa asuvasta metsästyskoirasta Tessusta. Pennuista tulee parhaat ystävät, mutta erityisesti Tessun omistaja ei ole mielissään, kun hänen tuleva metsästysapurinsa kaveeraa tulevan saaliin kanssa. 
Vuokrasin Topi ja Tessu-elokuvan alkuvuodesta itselleni, mutta en kyllä mykyään pidä siitä muuta kuin nostalgian vuoksi. Elokuvassa ei tunnu olevan mitään kohtausta joka saisi hymyilemään edes sisäisesti! Koko loppuelokuva onkin sitten jo pelkkää synkkyyttä. Katsoin elokuvan kuitenkin todella usein lapsena videolta ja pidin siitä, olihan siinä jännitystä ja söpöjä eläimiä... Mitä elokuva muuta tarvitsee?

Aiheeseen liittyvä kuva

Spirit - villi ja vapaa

Kyllä, olen heppatyttö. Olen harrastanut ratsastusta noin. 7-vuotiaasta lähtien ja hevosista kiinnostuin vuotta tai paria sitä ennen. Spirit - villi ja vapaa kertoo nimensä mukaisesti Spirit-nimisestä villihevosorista, joka rakastaa vapautta. Vapaus kuitenkin riistetään, kun cowboyt nappaavat Spiritin ja yrittävät kouluttaa tästä heille uutta ratsua. Pian leiriin tuodaan vangiksi myös nuori intiaanipoika Pikku Puro. Intiaani auttaa Spiritin ulos lännenmiesten leiristä ja vie intaaniheimonsa pariin, jossa ori saa tutustua Pikku Puron omaan Sade-nimiseen tammaan.
En yleisesti ottaen pidä DreamWorksin elokuvista läheskään yhtä paljon kuin esimerkiksi Disneyn, mutta Spiritistä pidän edelleen kovasti. Se on koskettava, siinä on upeat musiikit (erityisesti suomenkielisessä versiossa Riki Sorsan esittäminä) ja pidän elokuvan hahmoista. Spirit on yksi niistä tekijöistä, jotka toivat minut ehdottomasti pitkäaikaisimman ja tärkeimmän harrastukseni eli ratsastuksen pariin.




Aiheeseen liittyvä kuvaKuvahaun tulos haulle bambi 2

Bambi 1&2

Bambi oli Dumbon lisäksi samaistuttava, ujonpuoleinen päähenkilö. Ensimmäinen Bambi-elokuva kertoo yllätys yllätys Bambi-nimisestä kauriin vasasta, josta on aikuisena määrä tulla metsän ruhtinas. Bambin kehitystä on mielenkiintoista katsella ja hahmo muuttuu elokuvan aikana paljon. Myöskin Bambi on synkän puoleinen elokuva, vaikka myös ihan hauskoja kohtia elokuvasta löytyy.
Koska Bambi kuului suosikkielokuviini, täytyi tietysti ostaa myös Bambi 2. 
Lapsena pidin myös elokuvan toisesta osasta. Pidän molemmista elokuvasta vielä nykyäänkin. Tietysti ensimmäinen osa on parempi ja taiteellisempi, mutta toisenkin osan katsoo ihan mielellään. Spoileri ensimmäisestä elokuvasta: Ensimmäisessä Bambi-elokuvassa Bambin äiti kuolee ja vasa jää isän vastuulle. Bambin isä on metsän ruhtinas, mutta häntä ei näytetä ensimmäisessä elokuvassa lähes ollenkaan. Toisessa osassa juoni keskittyykin Bambin ja tämän isän suhteeseen. 

En siis koskaan innostunut prinsessaelokuvista eikä listalla ole edes yhtäkään elokuvaa, jossa päähenkilönä olisi ihminen. Toki nykyään pidän esimerkiksi Urhea-elokuvan Meridasta ja Prinsessa ja sammakko-elokuvan Tianasta todella paljon, mutta nuorempana prinsessa elokuvat olivat täysi ei. 


Mitä lapsuuden suosikkielokuvia sinulla oli lapsena?



4 kommenttia:

  1. Olipas kiva postaus! Mielenkiintoista kuulla, mitkä elokuvat ovat suosikkejasi lapsena olleet. Ja paljonhan siellä on söpöjä eläimiä suosikkiesi joukossa! :) Minun lapsuuteni suosikkeihin kuuluivat Leijonakuningas ja Kaunotar ja Hirviö, jotka ovat pysyneet suosikkeinani yhä. Näiden lisäksi tykkäsin lapsena Pocahontasista, Anastasiasta ja ensimmäisestä Pokémon-elokuvasta. XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Pokémon oli itsellänikin joskus kova juttu, keräilykorttejakin löytyy edelleen pino jossakin hyllyn nurkassa.

      Poista
  2. Hei ja piti sanoa että kiva uusi ulkoasu blogillasi! :)

    VastaaPoista

Parannettavaa, kehuttavaa, kysyttävää? Asialliset kommentit parantavat aina päivää!