torstai 27. syyskuuta 2018

Tulevia elokuvia

Moi, pitkästä aikaa!

Lukion ensimmäinen koeviikko on nyt takana päin ja vihdoin on pieni hetki aikaa irrottautua koulukirjoista ja keskittyä leffamaailmaan. Olen lähiaikoina tutkinut melko paljon tulevia elokuvia ja esimerkiksi ensi vuosi näyttää elokuvien suhteen todella mielenkiintoiselta! Kuitenkin myös tämän vuoden puolella on ilmestymässä vielä monia elokuvia ja ajattelin käydä niitä hieman läpi. Osa elokuvista kuitenkin saattaa ilmestyä Suomessa vasta ensi vuoden puolella, sillä monet elokuvat saapuvat tänne kuukausienkin viiveellä.

Risto Reipas ja Nalle Puh/Christopher Robin
3.8.2018 (USA)
12.10.2018 (FIN)

Risto Reipas ja Nalle Puh on näyttelyä ja animaatiota yhdistävä elokuva, jossa useimmiten pienenä poikana nähty Risto Reipas on kasvanut aikuiseksi. Mielestäni elokuva vaikuttaa trailerin perusteella jotenkin todella masentavalta. Maisemat ovat harmaita eivätkä Puolen hehtaarin metsän asukkaatkaan näytä enää yhtä hymyileviltä ja innokkailta kuin piirretyissä. Pakko mainita myös sen verran, että pidin myös Nalle Puhin lasten piirrettyjä todella synkkinä ja esimerkiksi Tiikerin omasta elokuvasta jäi aina todella tyhjä olo. En ainakaan tällä hetkellä ole ajatellut meneväni katsomaan Nalle Puhin uutta versiota elokuvateatteriin, mutta tavallaan idea kyllä kiinnostaa minua. Uskon katsovani elokuvan viimeistään sitten, kun se tulee vuokrattavaksi.



Venom
5.10.2018
Venomin on tarkoitus olla ensimmäinen Sony Picturesin oman Marvel-universumin elokuvista. Sen päähenkilönä toimii usein Hämähäkkimiehen arkkivihollisena nähty Marvelin superroisto Venom. On mielenkiintoista nähdä, kuinka aiemmin pääpahiksena nähty hahmo saadaan laitettua päärooliin, mutta toisaalta en tiedä toimiiko vaihto vai syökö se osan hahmon persoonallisuudesta. Sony ei ole myöskään studiona vielä vakuuttanut minua missään kohtaa kunnolla. Toisaalta se ei ole saanut minulta paljoa mahdollisuuksiakaan. Uskon katsovani Venomin sitten, kun se saapuu vuokrattavaksi vaikkapa Viaplayhyn. Elokuviin en ole kuitenkaan ajatellut mennä Venomia katsomaan, vaikka eihän sitä tiedä jos mieli vielä muuttuu ja löydän itseni elokuvateatterin penkistä katsomassa Venomin tarinaa. 




Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa/The Nutcracker and The Four Realms
2.11.2018

Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa on Disneyn näytelty fantasiamusikaali, joka perustuu kuuluisaan Pähkinänsärkijä-balettiin sekä Pähkinänsärkijä ja hiirikuningas-elokuvaan. Positiivista elokuvassa on se, että se ei perustu mihinkään Disneyn aiempaan klassikkoon, sillä yleensä uudet versiot eivät pääse lähellekään nostalgista piirrettyä ja niitä tulee jatkuvasti vertailtua toisiinsa. Pääosaa elokuvassa näyttelee Mackenzie Foy, josta en ole aiemmin kuulut kuin joskus Twilight-sagan viimeisen osan Renesmeen roolista. näyttelijävalinta herättää minussa jonkin verran epäilyksiä, mutta toivon, että Foy selviää roolistaan mallikkaasti. Lisäksi elokuvassa tullaan näkemään mm. Morgan Freeman, joka on mahtava näyttelijä. Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa vaikuttaa trailerin perusteella näyttävältä elokuvalta ja voisin mennä katsomaan sen isolta ruudulta.



The Grinch
9.11.2018 (USA)

The Grinch kertoo joulua vihaavasta vihreästä oliosta, Grinchistä. Olen melko pessimistinen elokuvaa kohtaan, sillä se on melko kaukana omalta mukavuusalueeltani animaatioiden suhteen. Komediat eivät yleensäkään oikeastaan iske minuun, eivätkä jouluelokuvatkaan sytytä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Illumination on jäänyt minulle studiona hieman vieraaksi, vaikka pidinkin esimerkiksi ensimmäisestä Itse ilkimys -elokuvasta. Grinchiä ääninäyttelee alkuperäisesstä versiossa Benedict Cumberbatch, josta saattaa elokuvalle tippua muutama extrapiste ;). En kuitenkaan usko meneväni tätäkään elokuvateatteriin katsomaan. 



Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset/Fantastic beasts: The Crimes of Grindelwald
16.11.2018 (USA)
14.11.2018 (FI)

Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset on jatko-osa 2016 julkaistulle Ihmeotukset ja niiden olinpaikat-elokuvalle. Yhteensä velhomaailmaan sijoittuvia Ihmeotukset-elokuvia tulee olemaan viisi.  Itse ajattelin mennä katsomaan tämän elokuvateatteriin kaverini kanssa, sillä kävimme myös katsomassa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat silloin, kun se pyöri teattereissa. Vaikka ensimmäinen osa ei oikeastaan sykähdyttänyt minua, tarkoituksena olisi mennä katsomaan kaikki elokuvasarjan elokuvat isolta ruudulta. Jatko-osa myös vaikuttaa mielestäni hyvin mielenkiintoiselta ja elokuvan edeltäjä jätti hyvän pohjan jatko-osalle. Vaikka uudet velhomaailmaan sijoittuvat elokuvat eivät tule luultavasti koskaan voittamaan alkuperäisiä Harry Potter-elokuvia, ne vaikuttavat minusta silti mielenkiintoisilta ja ihan kelvollisilta.



Räyhä-Ralf valloittaa internetin/Wreck-It-Ralph Breaks the Internet
21.11.2018 (USA)

Tälle vuodelle riittää vielä yksi Disneyn animaatio! Tosin en löytänyt taaskaan varmaa tietoa Suomen ensi-illasta, joten en osaa sanoa ehtiikö elokuva valkokankaalle Suomessa vielä tämän vuoden puolella. Räyhä Ralf valloittaa Internetin on jatko osa vuoden 2012 (apua aika menee nopeasti!) elokuvalle Räyhä-Ralf. Olen edelleen melko pessimistinen Disneyn jatko-osia kohtaan, ja vaikka elokuvan traileri onkin ihan viihdyttävä, en tiedä kuinka elokuva toimii kokopitkänä elokuvana. Minua myös pelottaa jonkin verran se, että elokuvan kaikki parhaat vitsit on tuupattu traileriin, eikä itse elokuva tarjoa mitään uutta. Näin kävi esimerkiksi Lemmikkien salainen elämä (2016)-elokuvan kanssa. Olen myös melko epäileväinen mm. peleihin, Internettiin, puhelimiin yms. liittyviä elokuvia kohtaan, vaikka Räyhä-Ralfin ensimmäinen osa todistikin minulle, että ainakin peleihin sijoittuva elokuva voi toimia ihan hyvin! Tosin Emoji-elokuva vain vahvisti epäilyjäni puhelimiin liityviä elokuvia kohtaan...





Spider-Man: Kohti hämähäkkiversumia/Spider-Man: Into the Spider Verse
14.12.2018 (USA)

Spider-Man: Kohti hämähäkkiversumia on animaatioelokuva Spider-Manista. Elokuvan trailerissa ensimmäisenä silmiin pistää erilainen piirto-/animaatiotyyli. Tyyli näyttää mielestäni hieman sarjakuvamaiselta. En tiedä kuinka sarjakuvamainen piirtotyyli toimii läpi kokopitkän elokuvan, mutta innostun aina kun kokeillaan jotakin uutta elokuvissa. Muuten elokuva ei trailerin perusteella herätä tunteita suuntaan tai toiseen. Hämähäkkimies tuntuu olevan tällä hetkellä melko pinnalla oleva hahmo, mutta minua se ei erityisemmin haittaa, kun hahmo on yksi ehdottomista suosikeistani Marvelin supersankareista. (Tosin minulle ainoa oikea Spider-Man on Tom Hollandin hämis) Kuitenkin hämähäkkimieselokuvia tulee nykyään melko tiheällä tahdilla, kun myös ensi vuodelle on luvassa mm. jatko-osa Spider-Man: Homecoming:ille.


Huh! Tässä eivät siis olleet läheskään kaikki tämän vuoden puolella ensi-iltansa saavat elokuvat, mutta listasin tähän niitä, joista minulla oli jotakin sanottavaa tai jotka kiinnostivat.  Tämän vuoksi lista on tietysti hyvin Disney-painoitteinen. Jonkin verran riittää minulla tänäkin vuonna vielä leffalipuille käyttöä. Minulla onkin ollut jo monta viikkoa koulukiireiden keskellä sellainen fiilis, että tekisi mieli vain mennä elokuvateatteriin katsomaan joku oikeasti itseä kiinnostava elokuva ja napata popparit mukaan. 

Hyvää pian alkavaa viikonloppua ja tsemppiä kaikille työ- tai opiskelukiireiden kanssa painijoille!












3 kommenttia:

  1. Oi oi! Näistä mainitsemistasi elokuvista odotan hirveästi Risto Reipasta ja Räyhä-Ralfia. Minusta Risto Reipas vaikuttaa jotenkin todella suloiselta elokuvalta... mutta siihen syynä on ehkä ah-niin-ihana Ewan McGregor. <3 Värimaailman puolesta elokuva vaikuttaa tosiaan hieman masentavalta. Räyhä-Ralfia odotan vähän kauhunsekaisin tuntein, ihan niinkuin sinäkin.

    Tässä lähiviikkoina olen alkanut odottaa myös Venomia. Pidän Tom Hardysta, ja Venom on hahmona jotenkin aina kiehtonut minua - vaikka en tiedä siitä juuri mitään! XD Kiehtominen johtuu ehkä siitä, että veljelläni oli lapsena Spiderman-lelufiguureja, ja myös Venom (ja Dr. Octopus) pahiksena. Hahmon kiehtominen juontaa juurensa siis ehkä juuri tähän lelufiguuriin. Mutta en varmaan uskalla elokuvaa mennä yksin katsomaan teatteriin, ellei kukaan lähde minun mukaani.

    Oi! Enpäs ole tajunnutkaan, että Ihmeotukset 2 on tulossa teattereihin jo tämän vuoden puolella! Tuo elokuva pitää ehdottomasti mennä katsomaan! Pidin Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvasta valtavasti, joten pakko tämäkin on mennä suurelle ruudulle katsomaan.

    Tämän vuoden puolella (ainakin USA:ssa) on ilmestymässä myös Disneyn elokuva Mary Poppins Returns. Elokuva ei minua alkuunsa juurikaan innostanut, mutta uusimman trailerin nähtyäni innostuin elokuvasta jonkun verran. Ehkäpä menen senkin teatteriin katsomaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Itsekin huomasin Ihmeotusten tulevan jo tänä vuonna vasta etsiessäni elokuvia tätä postausta varten. Mary Poppins Returns löytyi itse asiassa aluksi listaltani, mutta minulla ei ollut oikein mitään odotuksia elokuvaa kohtaan, niin se putosi lopulta pois. Pitääkin katsoa traileri, jospa elokuva alkaisi kiinnostaa minuakin sen jälkeen enemmän!

      Poista
    2. Täytyypäs muuten kommentoida aiempaa kommenttiani: en ole käynyt Venomia nyt kuitenkaan teatterissa katsomassa, kun se sai niin huonoja arvosteluja osakseen. Taidan minäkin katsoa sen vasta vuokralta.

      Poista

Parannettavaa, kehuttavaa, kysyttävää? Asialliset kommentit parantavat aina päivää!